OmgevingIn de directe omgeving zijn er mooie wegen die zich door het groene landschap kronkelen waar de dorpjes en kastelen worden afgewisseld door de beroemde bruine grazende dikbil limousin koeien.


Enkele autominuten van het park verwijderd (lopend een uitdaging, want bergopwaarts) bevindt zich camping la Magaudie. De Nederlandse eigenaren verzorgen ook de aankomst en het vertrek van de parkgasten. In het hoogseizoen brengen zij elke ochtend op bestelling verse broodjes, af te halen op de parkeerplaats van ons parkje. De camping staat bekend om het lekkere en zeer betaalbare eten dat in hun restaurant en op het terras, ook voor niet campinggasten, genuttigd kan worden. Daarnaast verzorgen zij ook kipavonden, pizzamiddagen en avonden met live muziek. In het voorseizoen verzorgt de camping ook uitstapjes naar een geitenboerderij, walnotengaard, Shi-itakefarm, chocoladefabriek, wijntonmakerij, oude likeurmakerij en een wijnproeverij. Dit alles aangevuld met culinaire weken, verrassingsmenu's en golfarrangementen.


In juli en augustus kun je elke woensdagavond aanschuiven aan lange tafels bij de Franse inwoners op het marktplein van Chartrièr-Ferriere. Bij de opgestelde marktkraampjes kun je onder andere vlees, brood, wijn, fruit, overheerlijke kaasjes en pannenkoekjes kopen en vervolgens het vlees bereiden op de aanwezige bbq's. Met zelf meegenomen borden, bestek en glazen en de optredens verzorgd door plaatselijke muzikanten, zijn dan alle ingrediënten aanwezig voor een fantastische zomeravond.


Op 10 km afstand bevindt zich de plaats Brive la Gaillarde. Door een rigoreuze aanpak van de laatste jaren een echt aantrekkelijke stad geworden met vele terrasjes, restaurantjes en leuke winkeltjes en natuurlijk de markt op dinsdag en zaterdag.